شرکت مهندسی بازرگانی اسکدار
(سهامی خاص)
شماره ثبت:114201

صادرات به اتحادیه اروپا:
صادرات به اروپا برای بسیاری از کالاهای ایرانی ایده‌آل است. اما صادرات به کشورهای اروپایی مانند کشورهای دیگر، شرایط و ضوابطی دارد که باید پیش از اقدام به صادرات، آن‌ها را در نظر بگیرید تا بتوانید از سود صادرات به اروپا بهره ببرید.

پیش از صادرات به اروپا باید چه کرد؟!
قبل از این که صادرات به کشورهای اروپایی را آغاز کنید، باید در مورد وضعیت تولید و فروش کالای صادراتی‌تان در کشورهای اروپایی تحقیق کنید. همچنین باید روابط ایران با کشورهای اروپایی مورد نظرتان برای صادرات را بررسی کنید. ویژگی‌های اجتماعی و جامعه‌شناسی کشور صادراتی مقصد شما نیز بر صادرات کالای مورد نظر شما تاثیرگذار است. هم‌چنین صادرات به اروپا شرایطی دارد که باید با این شرایط آشنایی داشته باشید. در ادامه به برخی از شرایط صادرات به اروپا اشاره می‌شود.

شرایط صادرات به اروپا چگونه است؟
کشورهای اتحادیه اروپا، تعداد زیادی از کشورهای این قاره را تشکیل می‌دهند. قوانین صادرات و واردات اتحادیه اروپا بخش‌های مختلفی دارد. برخی از این قوانین، مربوط به بسته‌بندی کالاست. برای صادرات به اتحادیه اروپا باید استانداردهای لازم و قانون‌های وضع شده را برای بسته‌بندی و نصب اتیکت به ویژه برای مواد غذایی، مواد شیمیایی و منسوجات رعایت کنید. در کشورهای اتحادیه اروپا، مهری تحت عنوان مهر CE در ارتباط با مقررات ایمنی وجود دارد که اتحادیه اروپا برای کوبیدن این مهر روی کالاهای صادراتی دقت زیادی به خرج می‌دهد.

مجوزهای لازم برای صادرات به اروپا چه مبنایی دارند؟
اتحادیه اروپا بر اساس سیاست‌های اقتصادی خود، قوانین خاصی برای واردات کالا دارد. اتحادیه اروپا قوانین وارداتی خود را جوری تنظیم می‌کند که از واردات بی‌رویه کالا جلوگیری شود. پس صادرات به اروپا با دشواری‌هایی همراه است. چند دسته از کالاها برای صادرات به اتحادیه اروپا دارای مجوزهای خاصی هستند. کالاهایی مانند منسوجات، آهن و فولاد و محصولات کشاورزی از جمله این کالاها هستند.

مدارک لازم برای صادرات به اروپا چیست؟
برای این که بتوانید کالاهای مورد نظر خود را به کشورهای اتحادیه اروپا صادر کنید، باید اظهارنامه گمرکی تنظیم کنید. شخص تکمیل‌کننده این اظهارنامه باید ساکن و مقیم یکی از کشورهای اتحادیه اروپا باشد. مدرک دیگری که برای صادرات به اتحادیه اروپا موردنیاز است، صورتحساب تجاری است.

در صورتحساب تجاری، شرح دقیق کالای وارداتی به اتحادیه اروپا بررسی می شود. یعنی وزن، ابعاد و مقدار کالا به صورت دقیق مشخص می‌شود. برگه صورت حساب تجاری بخش‌های دیگری را نیز شامل می شود که مربوط به اطلاعات کشور مبدا، ارسال کننده کالا، کشور واردکننده و غیره است. گواهی‌هایی مانند گواهی‌های سلامت و یا گواهی‌های دامپزشکی برای ورود برخی از کالاهای خاص به اتحادیه اروپا ضروری است.

روسیه:
کشور روسیه با جمعیت تقریبی ۱۴۴ میلیون نفر، یکی از کشورهای پرجمعیت اروپا بوده و یکی از کشورهایی است که در زمینه ی صادرات کالا از ایران مقصد بسیار خوبی برای بازرگانان ایرانی بوده و از اهمیت خاصی نیز برخوردار است. شرایط آب و هوایی این کشور باعث شده است تا امکان تولید و کشت بسیاری از محصولات کشاورزی را نداشته باشند، این موضوع یک امتیاز مثبت برای صادرات ایران به حساب می آید. در حال حاضر روسیه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران شناخته می شود و سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع محصولات به این کشور صادر می شود. در ادامه در خصوص کالاهای صادراتی به روسیه صحبت خواهیم کرد.

این کشور به دلیل قرار گرفتن در حاشیه‌ی‌ دریاچه‌ی خزر و نزدیک بودن به ایران از نظر مسافت، از ظرفیت مناسب و بالایی برای صادرات، خصوصاً صادرات خرما، محصولات کشاورزی و صادرات پسته برخوردار است. به منظور صادرات کالا به روسیه، باید بر اصول مذاکرات تجاری و قواعد صادرات مانند بازاریابی بین المللی، توانایی در عقد قراردادهای بین المللی و غیره تسلط کامل داشت تا بهترین نتیجه برای طرفین حاصل گردد.

لیست اقلام صادراتی به روسیه:
به صورت کلی بیشترین اقلام صادراتی از سمت ایران به روسیه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد. روسیه به عنوان یکی از سردترین کشورهای دنیا شناخته می شود، به همین دلیل امکان تولید انبوه محصولات کشاورزی را ندارد و مجبور است برای تامین نیازهای بازار خود، نسبت به واردات مواد غذایی اقدام کند. با توجه به اینکه برخی از محصولات کشاورزی مدت زمان کوتاهی قابل نگهداری هستند، بهتر است که مقاصد صادراتی آنها در فاصله کوتاهی قرار داشته باشد. بنابراین می توان گفت که به دلیل فاصله نسبتا کم بین ایران و روسیه، این کشور به یک گزینه عالی برای صادرات انواع اقلام خوراکی تبدیل شده است. در ادامه برخی از کالاهایی که بیشترین میزان صادرات را در سال های اخیر داشتند را ذکر خواهیم کرد.

ترکیه:
کشور ترکیه یکی از همسایگان شمال غربی ایران است و در سال های اخیر رشد اقتصادی بسیار خوبی را تجربه کرده است. صنعت گردشگری در ترکیه بسیار توانمند است و سالانه افراد زیادی به این کشور سفر می کنند، همین موضوع سبب نیاز ترکیه به انواع مواد غذایی با کیفیت بسیار بالا شده است، در نتیجه بازار صادرات انواع اقلام خوراکی به ترکیه بسیار داغ شده است. ترکیه یکی از کشورهای هدف برای صادرات ایران می باشد و سالانه مقادیر قابل توجهی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی به این کشور صادر می شود. البته کشور ترکیه در زمینه های صادراتی انواع محصولات ماند کشمش، پسته و غیره نیز عملکرد بسیار خوبی داشته است و انواع کالا را به کشورهای دیگر صادر می کند.

ایران در کل ده گروه کالا جهت صادرات به ترکیه ظرفیت دارد و نفت و فرآورده‌ های نفتی هم از این کالا ها مستثنی نیست البته که صادرات سنگ های ساختمانی به ترکیه نیز در این گروه جای دارد. صادرات به ترکیه، به علت طیف خوب بازار ترکیه جهت صادرات محصولات ايرانی بسیار مساعد است و در سال های اخير کشور ایران توانسته در اين بازار بسیار موفق و کارآمد ظاهر شود. تمامی محصولات از شرکت صادرات واردات از ترکیه مطمئن انجام می شود.

رشد صادرات به ترکیه
با وجود تمامی مشکلات همچون تحریم ها و مشکلات ناشی از بازگشت ارز، همچنان فعالین تجاری و بازرگانان ایرانی در این بازار بزرگ حرفی برای گفتن دارند و مشکلات نتوانسته تجار ایرانی را از منافع سرشار این بازار بزرگ دور کند. وجود قرارداد های گمرکی بین ایران و ترکیه و همچنین مشوق های صادراتی می تواند باعث افزایش حجم مبادلات دو کشور شود.

اتاق های مشترک بازرگانی دو کشور نیز در سال های اخیر بسیار فعال بوده اند و هیئت های تجاری دو کشور در تلاش برای بهبود مناسبات دو طرفه بوده اند. بسیاری از بازرگانان برای دستیابی به بازار های کشورهای اروپایی از ترکیه استفاده می کنند تا بتوانند راحت تر کالای خود را به مشتریان خود در کشورهای اروپایی برسانند. استفاده از مسیرهای ریلی و ترانزیتی ترکیه برای دسترسی به اتحادیه اروپا یک فرصت برای شرکت ها و بازرگانان ایرانی فراهم کرده است.

دبی:
همان طور که می دانید دبی یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین مراکز تجاری در سطح جهان است و به دلیل وجود بازار مصرف و ارتباطات گسترده تجاری، صادرات به دبی از اهمیت ویژه ای برای بازرگانان ایرانی برخوردار است. به همین دلیل این منطقه به یکی از قطب های مهم صادرات و واردات در سطح جهان به ویژه خاورمیانه تبدیل شده است. از مهم ترین ویژگی های دبی وجود انواع و اقسام نمایشگاه های تجاری است که هر سلیقه ای را به خود جذب می کند.

البته این مورد یکی از هزاران ویژگی شهر دبی است که سبب شده این منطقه به یکی از بزرگترین مقصدهای تجاری در سطح جهان خصوصا برای ایران تبدیل شود. وجود این ویژگی های بارز سبب شد که امروزه شهر دبی به عنوان مهم ترین شاه راه تجارت بین الملل در سطح خاورمیانه معرفی شود. ساخت و وجود انواع بنادر در کنار انبوهی از فرودگاه های مدرن شرایط و امکانات لازم برای صادرات و واردات کالا از سراسر دنیا به این نقطه را فراهم کرده است.

صادرات به دبی با لنج
در واقع صادرات به دبی از دو طریق انجام می شود یا به صورت هوایی است و یا دریایی. که عموما روش دریایی با استفاده از لنج صورت می گیرد. یکی از رایج ترین و قدیمی ترین روش های صادرات به دبی، صادر کردن کالا به وسیله لنج است که به این روش صادرات ته لنجی هم گفته می شود. در واقع صادرات انواع کالاها به وسیله ی لنج در خلیج فارس از قدیم الایام در بین تجار ایرانی مرسوم بوده و حتی امروزه هم این روش به دلایل زیادی چون محدودیتی که برخی از بنادر در پهلوگیری دارند یا تخلیه ی شناورهای بزرگ یا سرعتی که لنج ها دارند کماکان ادامه دارد و بسیاری از تجار ایرانی و اماراتی از این طریق به جابجایی کالاهای خود می پردازند.

لازم به ذکر است بدانید با لنج نمی توان کانتینرها را حمل و نقل کرد لذا برای جابجایی و صادرات کالاها باید آن ها را بسته بندی کرد. به همین دلیل عموما بنادری که غیر کانتینری هستند برای صادرات به دبی از لنج استفاده می کنند. از مهم ترین مزایای صادرات به دبی با لنج این است که حجم کالاهای صادراتی زیاد نمی باشد به همین دلیل می توانند بهترین سرویس و خدمات را ارائه دهند. همچنین از آنجایی که این بارها فاقد امور کانتینری و بندری هستند دارای تعرفه های زیاد نیستند. از دیگر مزایای مهم این روش، هزینه ی بسیار پایین و مقرون به صرفه ی آن در مقایسه با سایر روش ها می باشد.

این مزایای مهم سبب شد که اکثر تجار انواع کالاهای خود را به این شیوه به دبی صادر کنند و سپس در دبی برای ارسال از کانتینر استفاده کنند و در همانجا امور بندری و گمرکی مربوط به بارگیری ها را انجام دهند. البته باید این نکته را هم یادآوری کرد به دلیل اینکه لنج یک وسیله ی قدیمی و سنتی است عموما کالاهایی با لنج به دبی صادر می شود که حساس نباشند و در زمان برخورد با آب ﺁسیب نبینند مثل زعفران یا خشکبار یا صنایع دستی و از این قبیل موارد.

بهترین کالا ها برای صادرات به دبی
به طور کلی برای اینکه در امر صادرات موفق باشید ابتدا باید نیاز بازار و مردم آن منطقه را بشناسید و سپس اقدام به صادرات محصولات نمایید. با توجه به نیاز بازار دبی از جمله بهترین کالاهایی که به دبی صادر می شوند شامل فلزات و سنگ های گرانبها، سوخت های فسیلی، انواع ماشین های برقی و صنعتی، انواع محصولات شیمیایی و آهن و فولاد می باشد.

اما امروزه و به دلیل افزایش نیاز مشتری ها در دبی محصولات جدیدی هم به این لیست اضافه شدند که اتفاقا برای کشور بسیار درآمد زا می باشند که از جمله ی آن می توان به صادرات انواع میوه ها، ترشی ها، زعفران، خشکبار، صنایع دستی، انواع سبزیجات و صیفی ‌جات، فرش و پسته اشاره نمود. به طور کلی اگر قصد تجارت هر محصولی در دبی را دارید باید به این نکته توجه کنید کمی شناخت داشتن بین طرفین تجار یکی از ابتدایی ترین و مهم ترین اصول صادرات است. این شناخت باید در رابطه با کیفیت محصول صادراتی و نوع محصول صادراتی باشد. برای اینکه به چنین شناختی برسید و با تجار بزرگ دیدار کنید و فرصت تجارت با آن ها را داشته باشید بهترین راهکار، شرکت در نمایشگاه های میوه و خشکبار بین المللی است که در سطح جهانی برگزار می شود.