شرکت مهندسی بازرگانی اسکدار
(سهامی خاص)
شماره ثبت:114201
ورق روغنی

ورق روغنی

ورق های روغنی یا همان ورق های نورد سرد (Cold Rolled Steel Sheet)، از انواع ورق فولادی هستند که در طی فرآیند نورد سرد تولید می‌شوند. ورق روغنی، سطح صاف و یکنواختی دارند و شکل پذیری و مقاومت در برابر کشش، از جمله مهم‌ترین خواص آن است. ویژگی‌های ورق های روغنی باعث شده که در هر صنعتی، رد پایی از این محصولات دیده می‌شود.

انواع ورق های روغنی

ورق‌های روغنی را بر اساس آلیاژ به کار رفته در آن‌ها (درصد کربن، منگنز، سیلیسیوم، فسفر، گوگرد، کروم و …) و همینطور عملیات حرارتی صورت گرفته برای ساختشان به سه دسته زیر طبقه بندی می‌کنند. 

ورق معمولی ST12

پرکاربردترین ورق روغنی است و برای انواع سازه ساختمانی یا صنعتی استفاده می‌شود. میتوان این نوع ورق‌ را که به ورق های کششی معروف هستند، تا ۴۵ درجه خم کرد. از مزیت‌های این نوع ورق روغنی، می‌توان به تاریخ انقضای بالای آن که تا ۱۸ ماه است، اشاره کرد.

ورق نیمه کشش ST13

این نوع از ورق در سازه های صنعتی و غیرصنعتی با پرسکاری در عمق کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول که به آن ورق نیمه کششی یا نیمه کشسانی هم می‌گویند، تا ۹۰ درجه می‌تواند خم شود وتاریخ انقضای آن حداکثر ۸ ماه است. این ورق قابلیت جوشکاری خوبی دارد.

ورق فوق کشش ST14

این ورق به دلیل داشتن ساختاری انعطاف پذیرتر نسبت به ورق های روغنی دیگر، در صنایعی مثل خودروسازی که پرسکاری عمیق درآن‌ها صورت می‌گیرد، کاربرد دارد. این محصول می‌تواند به طور کامل تا شود و تاریخ انقضای آن ۸ ماه است.

ضخامت و عرض ورق روغنی

ضخامت ورق روغنی می‌تواند بین ۰.۱۲ تا ۳ میلیمتر باشد. البته اندازه های استاندارد آن ۰.۳۵ تا ۳ میلیمتر است. عرض استاندارد ورق روغنی ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی متر است.